قطعا داشتن صورتی صاف و شفاف و بدون جوش، یکی از ملاکهای مهم زیبایی است. جوش اما یکی از مسائلی است که تقریبا در همه افراد این زیبایی و صافی پوست را به خطر میاندازد. جوش انواع مختلفی دارد و به علل مختلفی نیز به وجود میآید. از جمله این علل میتوان به بلوغ، تغییرات هرومونی و عادات تغذیهای نامناسب اشاره کرد. از نظر طب سنتی، دلیل اصلی پیدایش جوش، غلبه سودای خون است. پس بنابراین درمان جوش در طب سنتی نیز بر پایه کاهش سودای خون است. از جمله راهکارهای طب سنتی برای درمان جوش صورت استفاده از داروی گیاهی برای جوش صورت است.از جمله روشهای دیگر برای درمان جوش صورت در طب اسلامی میتوان به زالودرمانی، حجامت، ماساژ درمانی و پرهیزهای غذایی اشاره کرد. درمانهای طب سنتی در زمینه درمان جوش، بسیار مفید و مؤثر بوده و تأثیرات چشمگیری داشته است.
فهرست مطالب
درمان جوش صورت با طب سنتی
جوش صورت شاید یکی از آزاردهندهترین مورادی باشد که اکثر افراد در طول زندگی خود با آن مواجه شدهاند. جوش صورت علاوهبر ایجاد ظاهری ناخوشایند، باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد خواهد شد. امروزه راههای درمانی بسیار زیادی برای درمان جوش وجود دارد ولی در این میان نمیتوان از تأثیرات و نتایج مثبت درمان جوش صورت با طب سنتی چشم پوشی کرد.
درمان قطعی جوش صورت با طب سنتی امروزه یک راه بسیار مطمئن و نتیجه بخش برای درمان و از بین بردن جوشهای صورت است. طب سنتی با به کار بردن روشهایی همچون حجامت و زالودرمانی و همچنین توصیههایی برای مصرف داروی گیاهی برای درمان جوش، نتایج بسیار خوبی در درمان این عارضه را به دنبال داشته است.
علاوهبر جوش، جای جوش و همچنین لکهای به جا مانده پس از درمان جوش نیز یکی از دغدغههایی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. درمان جای جوش با طب سنتی و همچنین درمان گودی جای جوش با طب سنتی امروزه میسر بوده و افراد زیادی با استفاده از طب سنتی موفق به درمان آنها شدهاند. طب سنتی و داروی گیاهی بر خلاف داروهایی شیمیایی عوارض خطرناکی نداشته و بسیار کارآمد هستند.
راهکارهای درمان جوش صورت در طب سنتی
در این بخش به بررسب راهکارهای درمان جوش صورت در طب سنتی خواهیم پرداخت.
1.مواد غذایی که نباید بخورید
برای درمان جوش بهتر است از خوردن برخی مواد غذایی پرهیز کنید. درمان تغذیهای جوش صورت در طب سنتی بیشتر بر پایه کاهش سودای خون است. بنابراین باید از مصرف مواد غذایی سودازا پرهیز کنید. در این بخش برخی از مواد غذایی سودازا نام برده شدهاند:
- خرما
- فلفل
- گردو
- بادمجان
- عدس
- گوشت گاو
- قارچ
- فست فود
- غذاهای کارخانهای
- ماکارانی
2.مواد غذایی مفید برای درمان جوش
در طب سنتی، مواد غذایی برای درمان جوش توصیه شدهاند. این مواد غذایی صفرابر بوده و در درمان طب سنتی برای جوش صورت توصیه زیادی به مصرف آنها شده است. از جمله این مواد غذایی میتوان به این موارد اشاره کرد:
- انار
- رب انار
- شربت رب انار
- عناب
- زرشک
- آلو
- آلبالو
- ماء الشعیر طبیعی
3.دمنوشها
امروزه دمنوشها به یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیها در بین ایرانیها تبدیل شده است. دمنوشها خواص بسیار زیاد و متنوعی دارند. یکی از خواص آن، درمان جوش صورت است. مصرف دمنوشها یکی از راهکارهای مفید طب سنتی برای جوش صورت است. برخی از دمنوشها به علت داشتن طبع مناسب و خواص بینظیر خود، در درمان جوش کاربرد دارند. برخی از این دمنوشها به شرح زیر است:
- زرشک
- عناب
- سپتان
- میوه نسترن
- خطمی
- پنیرک
- بنفشه
- ترشک
- چای ترش
- پوست بید
- نیلوفر
اگر سرد مزاج هستید، بهتر است به دمنوش خود آویشن یا بابونه نیز اضافه کنید.
4.ماساژ و ماسک
استفاده از ماسکهای گیاهی و ماساژ، از روشهای بسیار مؤثر و عالی برای درمان لک جای جوش در طب سنتی هستند. از جمله:
- ماساژ ترکیب عسل و آب لیمو روی صورت
- ماساژ زاج حل شده در آب لیمو روی صورت
- استفاده از ماسک گیاهی با ترکیب همیشه بهار+جو+آب لیمو یا گلاب
- برای درمان جوش ریز صورت، یک مشت گل ختمی را در یک لیوان آب جوش خیسانده و سپس لعاب سرد شده آن را روزی 3 الی 5 بار روی جوشها بمالید.
5.حجامت
حجامت عام و حجامت زیر چانه برای درمان جوش صورت و درمان جوش چانه در طب سنتی توصیه شده است. در موارد خاص و با تجویز پزشک متخصص، حجامت کبد نیز برای درمان جوش توصیه میشود.
6.زالودرمانی
زالودرمانی یکی از روشهای کهن درمانی است که در بسیاری از کشورهای جهان نیز از آن برای درمان انواع بیماریها استفاده میشود. از زالودرمانی در درمان جوش صورت نیز استفاده زیادی میشود. یکی از توصیههای مفید برای درمان جوش در طب سنتی، زالودرمانی است. زالودرمانی ضمن بهبود جریان خون موضعی و بیرون کشیدن عفونتها، باعث بهبود جوش به ویژه جوش چرکی خواهد شد. این روش راهی برای از بین رفتن جوشها و درمان جای جوش در طب سنتی است.
7.اصلاح سبک زندگی
در درمان جوش صورت از نظر طب سنتی، شما نیاز دارید که برخی از عادات زندگی خود را اصلاح کنید. برهخی از این موارد تأثیر بسیار زیادی در درمان جوش و درمان جوش زیر پوستی صورت طب سنتی خواهند داشت. در این بخش به بررسی برخی از این موارد خواهیم پرداخت.
- کاهش یا قطع مصرف فست فودها و غذاهای دارای نگه دارنده، غذاهای چرب و شیرین میتوانند در درمان جوش بسیار مؤثر باشند.
- مکملهای بدنسازی، از مورادی هستند که پوست شما را مستعد جوش زد میکند. با قطع مصرف این مکملها میتوانید جوشهای پوستی خود را درمان کنید.
- از تأثیرات قاعدگی بر جوش زدن غافل نشوید. خانمها باید حتما سیکلهای قاعدگی خود را تنظیم کرده و در صورت وجود اختلالات هرومونی، اقدام به درمان آن کنند. درمان این موارد به کاهش و درمان جوش کمک بسیاری خواهد کرد.
- استفاده مکرر و طولانی مدت از لوازم آرایشی نیز یکی از عوامل جوش زدن است. با کاهش استفاده از لوازم آرایشی و پاک سازی و شست و شوی مرتب پوست صورت خود، از ایجاد جوشهای پوستی جلوگیری کنید.
8.گیاهان مؤثر برای درمان جوش
برای درمان جوش با طب سنتی، استفاده از برخی ترکیبات گیاهی مانند برخی عرقیجات توصیه شده است. مصرف این موارد درمان جوش و جای جوش با طب سنتی را محقق کردهاند. برخی از این ترکیبات عبارتند از:
- عرق کاسنی
- عرق شاه تره
- خیسانده تخم گشنیز
- ترکیبهایی از هلیله
- هلیله سیاه( برای تصفیه خون)
- پوست هلیله زرد در آبغوره
- یک لیوان جو با 15 لیوان آب را به آرامی حرارت داده و پس از صاف کردن، روزی 3 الی 4 لیوان از آب آن را به صورت گرم میل کنید.
- ترکیب 2 قاشق پودر ماالجبن در یک لیوان آب جوش را صبح به صورت ناشنا مصرف کنید.
جوش غرور جوانی
یکی از انواع جوشهایی که در سنین بلوغ بسیاری از نوجوانان در درگیر میکند، جوش غرور جوانی است. این جوشها به دلیل تغییرات هورمونی در این سن، یکی از شایعترین انواع جوش است. بسیاری از نوجوانان تا حد زیادی با این مسئله درگیر بوده و وجود این جوشها باعث آزار و ناراحتی آنها میشود. طب سنتی برای طب سنتی برای جای جوش صورت و همچنین درمان و کاهش این جوشها، توصیههایی برای نوجوانان دارد:
- روزی دو بار قبل از غذا رب انار شیرین بخورید.
- در طی روز از اسپری گلاب استفاده کنید. برای این کار افشانهای را پر از گلاب کرده و در طی روز و قبل از خواب آن را روی صورت و گردن خود اسپری کنید. سپس اجازه دهید که گلاب روی پوست شما خشک شود. مطمئن شوید که عطر گلاب روی پوست شما نماند.
- سعی کنید مصرف مواد غذایی شیرین و چرب را به حداقل برسانید.
- ورزش منظم داشته باشید.
- خواب شبانه کافی داشته باشید.
سخن پایانی
امروزه استفاده از دارویهای گیاهی موجود در داروخانه گیاهی، یک روش بسیار مطمئن برای درمان جوش صورت است که علاوهبر آنکه نتایج خوبی به همراه داشته است، عوارض و خطرات داروهای شیمیایی را نیز ندارد. طب سنتی انواع مختلفی از داروهای گیاهی و روشهایی مانند حجامت و زالوگذاری را برای درمان جوش توصیه کرده است. همچنین اصلاح سبک زندگی و برخی عادات غذایی غلط نیز در درمان جوش و جلوگیری از بروز آن بسیار مؤثر است.
سؤالات متداول
1.مزیت استفاده از طبی سنتی برای درمان جوش نسبت به داروهای شیمیایی چیست؟
طب سنتی و داروهای گیاهی، عوارض و خطرات داروهای شیمیایی را به دنبال خود نداشته و تأثیرات بسیار زیادی بر درمان جوش صورت دارند.
2.زالودرمانی چگونه باعث درمان جوش خواهد شد؟
زالودرمانی ضمن بهبود جریان خون موضعی و بیرون کشیدن عفونتها، باعث بهبود جوش به ویژه جوش چرکی خواهد شد.
3.برای درمان جوش صورت بعد از اصلاح در طب سنتی باید چه کرد؟
برای درمان جوش صورت بعد از اصلاح در طب سنتی میتوانید از انواع ماسکهای طبیعی مانند ماسک خیار، سفیده تخم مرغ و جوش شیرین استفاده کنید.
4.تنظیم قاعدگی در بانوان چه تاثیری بر درمان جوش دارد؟
نامنظم بودن سیکل قاعدگی با اثرات هورمونی که دارد، موجب افزایش جوش در بانوان خواهد شد. با تنظیم قاعدگی میتوان از بروز جوش در نواحی مختلف بدن جلوگیری کرد.
5.برای درمان جوش غرور جوانی باید چه اقداماتی کرد؟
برای درمان و پیشگیری از بروز این جوش باید علاوه بر اصلاح سبک زندگی، مانند تنظیم ساعت خواب و ورزش کافی، از خوردن مواد غذایی چرب و شیرین نیز خودداری کنید.